Rondel to niezawodny kompan wielu, kulinarnych poczynań. To dzięki niemu ugotujesz jajka, zagotujesz sos, rozpuścisz czekoladę, przyrządzisz budyń dla łakomczucha. Gdy inne naczynia uciekają w popłochu przed gorącym płomieniem, nasz stalowy rondel staje na pierwszej linii gotowania, gotów bronić Twojego obiadu przed przypaleniem.

Rondle stalowe

Czym jest rondel?

Rondel to taki kuchenny superbohater, który nie nosi peleryny, ale ma coś lepszego – pokrywkę! To niezastąpione naczynie, które stoi na straży każdej kuchni, czuwając nad tym, by żadna zupa nie uciekła, a sos nie przypalił się. Rondle do gotowania wyróżniają się dużą głębokością i długą, poręczną rączką, dzięki której z łatwością przecedzisz warzywa i rozlejesz sos. Jego dno jest płaskie, co pozwala na równomierne rozprowadzenie ciepła podczas gotowania, a rondel z pokrywką pozwala na zatrzymanie ciepła i pary wodnej wewnątrz naczynia. Dzięki niemu gotowanie jest przyjemnym zadaniem – zarówno dla nowicjuszy, jak i mistrzów kuchni.

Do czego najlepiej sprawdza się rondel ze stali?

Stalowe rondle są niezwykle uniwersalne. Idealnie nadają się do wielu zadań, stając się nierzadko fundamentów słodkich i słonych przepisów. Jeśli chcesz, by twoje warzywa były miękkie jak poduszka, ale jednocześnie pełne smaku, to stalowy rondel jest twoim najlepszym kulinarnym kumplem. Podobnie, gdy tworzysz gładkie sosy, gdy podgrzewasz mleko do porannej kawy lub przyrządzasz bulion. Rondel kuchenny to także idealne naczynie dla miłośników zup i kremów, które nierzadko kuszą aromatem. Jesienią sprawdzą się do przygotowania zupy dyniowej, a latem do intensywnych kremów pomidorowych lub miętowo-groszkowego kremu. 

Jakie są zalety rondla ze stali?

Stalowe rondle to prawdziwi kuchenni gladiatorzy, którzy wyróżniają się wytrzymałością. Nie boją się wysokich temperatur, nie ulegają zniekształceniom i służą przez lata – nawet podczas codziennego użytkowania. Płaskie dno umożliwia równomierne przewodzenie ciepła – i to bez ryzyka przypalenia. Na rynku dostępne są zarówno niewielkie rondelki, jak i duże rondle z pokrywką. Od duszenia, przez smażenie, aż po gotowanie – wszechstronność stalowych rondli jest naprawdę imponująca. Dodatkowo można je łatwo czyścić – w zmywarce lub pod bieżącą wodą.

Jeśli szukasz niezawodnego kompana w kuchennych przygodach, który nie tylko będzie służył ci przez lata, ale też doda odrobinę blasku i profesjonalizmu twoim potrawom, to stalowe rondle są tym, czego potrzebujesz!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl