Lubisz piec? Z cieknącą ślinką przeglądasz blogi z przepisami? Marzysz o takim samym efekcie WOW – nie tylko wizualnym, ale i smakowym? W takim razie wznieś swoje wypieki na wyższy poziom i wypróbuj profesjonalne akcesoria cukiernicze od Kitchen Store!
Dekoracje cukiernicze: ciasta i babeczki na każdą okazję
Gotowe dekoracje cukiernicze to najprostszy sposób, żeby Twoje muffinki i torty (jeśli jesteś na wyższym stopniu wtajemniczenia) nabrały blasku. Wystarczy kolorowa posypka, figurki z masy cukrowej, rożki i dekoracje z czekolady albo śliczne jadalne koronki, a do tego odrobina zacięcia dekoratorskiego, żeby Twoje jedzeniowe posty na Instagrama zyskały więcej polubień!
Rękaw cukierniczy i krem od razu wygląda lepiej
Krem, bitą śmietanę czy lukier można rozsmarować łyżką czy jakimkolwiek innym kuchennym sprzętem. Beziki, ptysie albo eklerki też da się nałożyć (a może raczej… pacnąć) na papier do pieczenia i upiec – Twoje dzieło na pewno będzie jadalne, a przy odrobinie szczęścia nawet w miarę estetyczne. Ale jeśli chcesz, żeby było zjawiskowe, wykorzystaj do tych zadań rękaw cukierniczy. Tak na marginesie: rękawem cukierniczym zrobisz też piękną dekorację z majonezu na jajkach.
Szpatułka cukiernicza do stworzenia idealnie gładkiej warstwy
Z pomocą rękawa stworzysz śliczne fale i zawijaski albo pojedyncze, przypominające górki porcyjki z kremu i innych mas. Zupełnie przeciwny – choć równie piękny – efekt uzyskasz za pomocą szpatułki cukierniczej. Tymi krótszymi, z silikonową końcówką, wybierzesz masę do samego końca, ale też przewrócisz wygodnie naleśniki, placki czy racuchy na patelni. Do stworzenia pięknych, gładkich tafli z czekolady, lukru albo kremu wykorzystaj długie, cienkie i metalowe szpatułki (np. z końcówką ok. 20 cm).
[product id="1679, 8829, 1020"]
Dekorator do ciast i tortów: piękne ciasteczka i nie tylko
Dekorator do ciast i tortów to bardziej zaawansowany rękaw cukierniczy. Wygląda podobnie jak pistolet do klejów czy silikonów budowlanych i w sumie służy do tego samego: wyciskania masy. W zestawie zazwyczaj znajduje się kilka wymiennych dysz do kremów oraz kilka-kilkanaście dysków do ciasteczek. To sprzęt wręcz idealny dla miłośników domowych kruchych ciastek! Wystarczy przygotować surowe ciasto, napełnić nim dyszę, wybrać najpiękniejszą końcówkę (to najtrudniejszy krok) i wyciskać równe, śliczne porcje na papier do pieczenia. Już nigdy nie wrócisz do nudnych, płaskich piegusek!
Pędzelek kuchenny – do ciasta i glazurowania
Skąd się bierze piękne, błyszczące wykończenie domowej chałki? Jak sprawić, żeby ciasto francuskie po upieczeniu wyglądało apetycznie? To proste – przed włożeniem do piekarnika trzeba je czymś posmarować. Czym? Opcji jest mnóstwo: rozbełtane jajko, żółto z solą, białko z cukrem pudrem, roztopione masło, mleko itd. Niezależnie od tego, co wybierzesz, do sprawnego przeprowadzenia tej operacji niezbędny pędzelek kuchenny, najczęściej z cienkimi, silikonowymi włoskami. Sprzęt sprawdza się również do smarowania marynatą mięs przed pieczeniem.
Spray do mąki i nie tylko: w końcu równiutka warstwa!
Spray do mąki jest niezastąpiony, jeśli chcesz mieć piękną, równomierną warstwę jakiegoś proszku: mąki na stolnicy czy cukru pudru na babce piaskowej, ale też… kakao na cappuccino! W końcu użyjesz dokładnie tyle produktu, ile trzeba, bez strat. Urządzenie działa na bardzo prostej zasadzie – wsypujesz do pojemnika mąkę, rozpylasz i gotowe. Co ważne, przed uzupełnieniem dozownika upewnij się, że wszystkie elementy tego akcesorium są zupełnie suche, aby nie zapchać mechanizmu. A jeśli używasz kakao, to tylko bez dodatku cukru. To jak? Akcesoria cukiernicze w dłoń i do dzieła!
[product id="9750, 9743, 9224"]